Milan, Italy
Travel

Milaan, Italië

Milaan is de hoofdstad van de regio Lombardije in Italië. Het is ook de grootste stad in de regio, met een bevolking van meer dan 1,3 miljoen mensen. De stad staat bekend om zijn mode, design, keuken en kunst. Milaan is de thuisbasis van veel van de beste bedrijven en organisaties van Italië, waaronder de Borsa Italiana (Italiaanse effectenbeurs), UniCredit (de grootste bank van Italië) en Pirelli (een van 's werelds toonaangevende bandenfabrikanten). De stad organiseert ook een aantal grote internationale evenementen, zoals de Milan Fashion Week en de Salone del Mobile ('s werelds grootste meubelbeurs). Met dit alles is het geen wonder dat Milaan een van de populairste toeristische bestemmingen van Italië is.

Als je een reis naar Milaan plant, wil je er zeker van zijn dat je inpakt voor het warme weer. De stad ervaart een mediterraan klimaat, met warme, droge zomers en koele, natte winters. Juli en augustus zijn de warmste maanden, wanneer de temperatuur kan oplopen tot 35 graden Celsius (95 graden Fahrenheit). Als u niet gewend bent aan de hitte, drink dan veel water en pauzeer in de schaduw.

Muggen zijn ook een veel voorkomende overlast in Milaan tijdens de zomermaanden. Er zijn een paar verschillende soorten muggen die in de stad te vinden zijn, waaronder de gelekoortsmug en de Aziatische tijgermug. Dit ongedierte kan ziekten zoals malaria, knokkelkoorts en het zikavirus overbrengen, dus het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat je wordt gebeten. Draag lichtgekleurde kleding, gebruik insectenwerend middel en blijf binnen bij zonsopgang en zonsondergang wanneer muggen het meest actief zijn.

De hitte is niet het enige waar je je op moet voorbereiden als je Milaan tijdens de zomermaanden bezoekt. De stad is ook de thuisbasis van een groot aantal graffitikunstenaars, die zich vaak richten op treinemplacementen en andere openbare ruimtes. Hoewel een deel van deze graffiti simpelweg vandalisme is, is veel ervan eigenlijk illegaal volgens de Italiaanse wet. Als je wordt betrapt op het zonder toestemming spuiten of taggen van eigendommen, kun je een boete of zelfs gevangenisstraf krijgen. Dus als je van plan bent om de stad te verkennen terwijl je in Milaan bent, zorg er dan voor dat je privé-eigendom respecteert en alleen legale graffiti fotografeert.

Het nachtleven in Milaan is bruisend en gevarieerd, met voor ieder wat wils. Van high-end clubs en bars tot meer ontspannen kroegen, je zult de perfecte plek kunnen vinden om de hele nacht te drinken en te dansen. Zorg er wel voor dat je er netjes uitziet - veel van de meest trendy clubs van Milaan hebben strikte kledingvoorschriften die gasten verbieden om sneakers of spijkerbroeken te dragen.

Als u op zoek bent naar een rustiger avondje uit, zijn er tal van geweldige restaurants en cafés die tot laat in de nacht open zijn. Pak een tafeltje bij een van deze spots en geniet van mensen kijken onder het genot van een heerlijke maaltijd of verfrissend drankje.

Wat je plannen ook zijn, zorg ervoor dat je veilig blijft als je 's nachts in Milaan bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *